СУ "Христо Ботев"

Вярата Ботевска носим със чест!

Сряда, 11 Март 2015 10:22

На 24 януари 2015 година, 15 ученика от СОУ  „Христо Ботев“ взеха участие в първи кръг на състезание

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

„Longman Competition”

На 24 януари 2015 година, 15 ученика от СОУ „Христо Ботев“ взеха участие в първи кръг на състезанието по английски език “Longman Competition”. Даниела Козарова от VІІ клас продължава в националния кръг, в категория PTE Young Learners – ниво BREAKTHROUGH, който ще се проведе на 28 март 2015 г.

От 2014 година СОУ „Христо Ботев“ е член на Общността „Пиърсън Лонгман училища в България“. Тази асоциация събира всички училища и техните ученици, които изучават английски език в редовните си учебни програми. Тя предоставя методически материали, най-съвременни системи за обучение по език, организира състезания, семинари и обучения. Състезанието по английски език “Longman Competition” се организира за втори път от издателство PEARSON LONGMAN България специално за училищата от Общността „Пиърсън Лонгман училища в България“ и цели да запознае учениците със специфики от формата на международните изпити Pearson Test of English, създавайки условия за изграждане на критерии за оценка на постигнатите резултати, и развивайки нагласа и умения за полагане на изпит за получаване на сертификат. Състезанието се провежда в два кръга – вътрешноучилищен и национален. Всички участници получиха сертификат за участие, а тези с високи резултати са удастоени с възможност за ползване на отстъпка от 20% за явяване на изпит Pearson Test of English, с което ще получат безсрочен международен сертификат за владеене на английски език.

Прочетена 1908 пъти

Предстоящи събития

Последни новини

ВЕЛИКДЕН БЕЗ ОТ...

05 Май 2021

С наближаването на Великден отново поставяме темата за важността от рециклирането....

Национално съст...

05 Май 2021

СУ „ХРИСТО БОТЕВ" гр. СУНГУРЛАРЕ, община СУНГУРЛАРЕобл. БУРГАС

Призови места в...

21 Април 2021

Призови места в Общински конкурс за рецитиране на стихове „С България в сърцето" завоюваха на 20 април ученици от СУ „Христо Ботев"...

Договор за межд...

01 Април 2021

На 25.03.2021г., в гр. Сунгурларе, чрез телемост, бе сключен договор за международно сътрудничество между...


download2

Намерете СОУ"Христо Ботев" гр.Сунгурларе и във Facebook

epale horizontal static