СУ "Христо Ботев"

Вярата Ботевска носим със чест!

Понеделник, 11 Ноември 2019 11:14

ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

Написана от 
Оценете
(0 гласа)

На 8.11.2019г. Директорът на СУ „Христо Ботев" г-н Николай Русев даде пресконференция в зимната градина на училището по повод началото на работата  по ПРОЕКТ „ОБРАЗОВАНИЕ И ТОЛЕРАНТНОСТ".

Целевата група са 84 деца и ученици от ПГ до ХІІ клас, 28 родители и 6 учители. Продължителността на проекта е  8 месеца -  начало 01.11.2019г., край 30.06.2020 г. Обща сума - 18 217,51 лева

ОБЩАТА ЦЕЛ НА ПРОЕКТА Е създаване на атмосфера на толерантност, уважение и недискриминация между ученици, родители и учители чрез дейности за опознаване, съхраняване и развиване на културната идентичност на учениците от различните етноси.

ДЕЙНОСТИТЕ по проекта включват организация и управление, информиране и публичност, сформиране на клубовете, организация и провеждане на „ДЕН НА ТАЛАНТА", организация и провеждане на екскурзия.

Екип за управление на проекта: Николай Русев – ръководител,  Росица Георгиева – координатор, Янка Русчева – счетоводител

Клуб „Театър за малки и големи" включва деца от подготвителните групи. Ръководител е Мирослава Аврамова. Този клуб има за задача предоставяне на поле за развитие на творческите способности и усвояване на българския език на децата посредством занимания с музика и театър.

Клуб  „Аз умея да чета, пиша и говоря правилно български език"с ръководител Цветелина Петрова. Участват 14 ученици от първи клас и родители; Този клуб има за задача повишаване нивото на владеене на българския език и постигане на минимални образователни стандарти чрез нетрадиционни и интерактивни методи на работа.

Клуб „Млади природозащитници" включва ученици от І-ІV клас.  Ръководител е Ваня Атанасова.Дейността на клуба ще се развива в две направления - „Зелени патрули"- в защита на растенията и „Сини патрули"- в защита на животните. Отрядите сини и зелени патрули задълбочено ще изучават природата в родния край, като издирват, събират и описват защитени растения.

Клуб „Знам и мога"с ръководител Красимир Динчев  включва  ученици от V – VІІ клас. Ще осъществява научно-познавателна работа за запознаване с история, география и културни особености на различните етноси. Ще развива състезателен дух, потребност от лична изява, сътрудничество и взаимопомощ.

Клуб „Добри обноски" включва ученици от VІІІ-Х клас. Ръководител е Антония Тодорова. Учениците ще придобият социални умения, които стоят в основата на здравословния начин на живот. Ще изграждат навици за добри взаимоотношения и поведение на обществени места, общуване в дух на толерантност.

Клуб „Млад  журналист"  включва ученици от ХІ – ХІІ клас. Ръководител е Росица Димитрова. Този клуб ще работи за развиване на интерес към изследователската дейност на различните културни общности. Така ще повишат знанията си по български език по интересен за тях начин и ще покажат творческите си способности, чрез ролята на автори, репортери, журналисти,  ще придобият увереност в собствените възможности и създадат ниво на самочувствие и комфорт в обучението, въпреки принадлежността  към етническите малцинства.

В „Деня на таланта" ще се даде възможност на учениците от различните етнически групи да изразят себе си, своето мнение и разбиране към различните.

Екскурзия до Котел, Жеравна и Медвен ще се проведе за участниците във  всички клубове.

Normal 0 21 false false false BG X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Нормална таблица"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri",sans-serif; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}

Прочетена 1056 пъти

Предстоящи събития

Последни новини

Свободни места ...

10 Август 2020

Заповед 2149-30.07.2020 год. (/images/2020/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%202149-30.07.2020%20%D0%B3%D0%BE%D0%B4..pdf)

Педагогически с...

13 Юли 2020

При спазване на противоепидемичните мерки се проведе на 10.07.2020г. в СУ „Христо Ботев". Темата бе отчитане на резултати от учебно –въ...

Заповед №РД-08-...

09 Април 2020

Заповед №РД-08-1762 09.04.2020год. на Директора на СУ "Христо Ботев" (/images/2020/%D0%97%D0%B0%D0%BF%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%2...

Случайна снимка


download2

Намерете СОУ"Христо Ботев" гр.Сунгурларе и във Facebook

epale horizontal static